Kronisk värk suger

Det finns så lite information från höftledsprotespatienter ute på nätet, så här kommer jag berätta lite om turerna kring operationen och tillfrisknandet. Jag kommer även att skriva om kronisk värk och steloperation av ländryggen....mao en rätt dyster läsning, men jag har saknat personliga berättelser ute på nätet som man kan finna svar på alla de frågor som dyker upp inför en operation av rygg eller höftled.

2 Veckor kvar.

Publicerad 2014-01-01 18:17:59 i Allmänt,

 
Tiden går fort när man väntar på något jobbigt o tufft......som jag vet att det kommer bli. Varje morgon vaknar jag upp och tänker att det nog inte är så farligt ändå......kanske inte behövs en operation nu, utan den kanske skall skjutas på framtiden istället. 
 
Nej, den behövs nu på direkten......höftprotesen alltså. När jag vaknar på morgonen så är jag oftast rätt så bra både i höft o rygg men så fort jag sätter mig upp i sängen så startar mardrömmen. Det börjar på direkten att värka i ryggen, och när jag väl fått på mig strumporna och långkalsongerna så är värken kraftig......hatar ryggjäveln.
 
Den icke opererade höften ger sig tillkänna gradvis under dagen och den brukar vara stel när jag stiger upp, men då värker den inte så mycket, utan det kommer gradvis under dagen. När den är stel på morgonen (höften alltså) så känns den rätt så stabil, men när den börjar mjuknas upp så värker den värre och värre.
 
Jag fruktar operationen....eller rättare sagt smärtan efteråt. Egentligen så är det nog så att det är en otillräcklig smärtlindring jag får, och det beror nog på att jag har ätit värkmedicin i så många år att kroppen har utvecklat en hög tolerans mod den. Första höftledsperationen så var det en katastrofal insats av sjukvården vad gällde min medicinering. 
 
Vi hade gått igenom vilka mediciner jag hade, och jag skulle inte ta några med mig överhuvudtaget, utan de skulle sjukhuset ordna......yeah right....det slutade med att jag fick mindre än halva dosen värkmedicin, vilket i sin tur ledde till en jobbig abstinens, och en urusel smärtlindring. Sen fanns det inte någon medicin mot min depression heller, och det blev alltså helt fel det också.Jag kommer att påpeka detta när jag träffar doktorerna den 8:e, så det fungerar lite smidigare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela