Kronisk värk suger

Det finns så lite information från höftledsprotespatienter ute på nätet, så här kommer jag berätta lite om turerna kring operationen och tillfrisknandet. Jag kommer även att skriva om kronisk värk och steloperation av ländryggen....mao en rätt dyster läsning, men jag har saknat personliga berättelser ute på nätet som man kan finna svar på alla de frågor som dyker upp inför en operation av rygg eller höftled.

Om igen!

Publicerad 2013-08-25 18:58:05 i Allmänt,

 
Jag är trots allt nöjd med operationen, och jag har mycket mindre värk nu även om det värker då och då i opbenet.  Det är inte alls den där elaka värken som jag hade innan, och det har trots allt bara gått snart ett halvår. 
 
Nu ska jag träffa min kirurg i mitten av september och diskutera hur vi gör med den andra höften. Jag har fått rejält ont i ickeopbenet de senaste månaderna,  även om det inte är i närheten av den opererade höftens värk ännu. 
 
Det värkar som fler än jag har fått snabb försämring av den bättre av höfterna när man väl opererat den första. Vi får se vad min ortoped säger,  och om sanningen ska fram så har jag fortfarande första operationen i färskt minne. ... lite FÖR färskt kanske.

Om igen

Publicerad 2013-08-19 16:14:22 i Allmänt,

 
Det går sakta framåt och jag är väldigt nöjd med den nya höftleden,  även om den fortfarande värker så har jag bara en tiondel av den värken jag hade innan. 
 
Jag klarar att gå två 5-kilometers promenader om dagen, och det som hindrar mig mest från att njuta av promenaden är ryggen/bäcken och den icke opererade höften. 
 
om inte ryggen varit stelopererad så skulle jag kunna göra vilka rörelser som helst. Jag kan knyta skorna utan problem (förutom att det är ett helvete för ryggen) och klippa tånaglarna, stå på knä, osv,  visserligen får jag ondare vid vissa moment,  men det är mycket värk från ryggen o bäckenet och trots allt så har det bara gått drygt 5 månader sedan operationen. 
 
 
 
 
 

5 månader

Publicerad 2013-08-08 08:27:19 i Allmänt,

Ophöften känns bättre o bättre för varje dag som går, jag har faktiskt ondare i ickeopbenet. Jag har börjat att gå i skogen igen, och det fungerar bra. Jag kan fortfarande få rätt ont i opbenet när jag går, och oftast strålar värken ner i lårbenet och även bak i höft/skink området. Jag grejar att gå lååååångt nu, men ibland säger benen ifrån. Har gått 6 km som längst och det kändes helt ok. Konstigt nog så kan jag inte säga vad det är som gör så att det blir sämre ibland, känns helt slumpartat om det ska börja göra skitont eller kännas bra. Det var höftledsrapporten det. Jag skriver rätt mycket om min kroniska värk, då det är den som plågar min kropp och själ mest, men självklart så kommer jag fortsätta att skriva om höftledsprotesen och återhämtningen efter operationen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela