Kronisk värk suger

Det finns så lite information från höftledsprotespatienter ute på nätet, så här kommer jag berätta lite om turerna kring operationen och tillfrisknandet. Jag kommer även att skriva om kronisk värk och steloperation av ländryggen....mao en rätt dyster läsning, men jag har saknat personliga berättelser ute på nätet som man kan finna svar på alla de frågor som dyker upp inför en operation av rygg eller höftled.

Ryggont o Nedstämd

Publicerad 2014-01-28 20:10:05 i Allmänt,

 
Allt känns tungt just nu, även om höften läker bra.....tror jag iallafall, så plågar min rygg mig som fan. Jag är så jävla trött på sjukvården och allt vad dessa läkarbesök o försäkringskassamöten osv innebär.
 
Brev från försäkringskassan fick jag också.......jag har till Maj på mig att bli arbetsför, så det är läge att jaga på lite vad gäller ryggoperationen......även om jag inte känner för att gå igenom en STOR operation till så har jag väl inget val antar jag. 
 
Den specialist som ska göra diskografin på mig hade tid tidigast i Februari eftersom han bara extraknäcker på Löwenströmska för att avgöra vilka nivåer i ryggen som orsakar värken hos Stockholm Spinecenters patienter
 
Diskografi går till på följande sätt:       Patienten fär ligga på en plan yta under en röntgenapparat, därefter sticker han in lååånga nålar in i de diskar han vill kolla/utesluta....när han konstaterat att nålarna är inne i respektive disk, så fyller doktorn diskarna med någon vätska tills trycket i diskarna orsakar smärta....antingen genom att disken buktar eller att disken läcker vätska ut i omkringliggande vävnader och orsakar smärta.
 
Jag kan lova er att mördarryggskotten kommer som på beställning.......och det är INGEN lek....fy fasiken.....men de klingar av rätt snabbt....ca 1-5 minuter, men efterklangen höll i sig några timmar tror jag.......var ju 7-8 år sedan jag sist gjorde undersökningen....så jag kan ha förträngt/förstärkt hela upplevelsen en aning :)
.
 

Kommentarer

Postat av: jag

Publicerad 2014-01-29 09:32:17

krya på dig!

Svar: Tusen tack :)
hoftoryggjaveln.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela