Kronisk värk suger

Det finns så lite information från höftledsprotespatienter ute på nätet, så här kommer jag berätta lite om turerna kring operationen och tillfrisknandet. Jag kommer även att skriva om kronisk värk och steloperation av ländryggen....mao en rätt dyster läsning, men jag har saknat personliga berättelser ute på nätet som man kan finna svar på alla de frågor som dyker upp inför en operation av rygg eller höftled.

5 minuters lycka

Publicerad 2014-07-22 09:32:43 i Allmänt,

 
Det är inte så många minuter per dygn som jag känner mig glad..... men de första minuterna när jag kliver upp ur sängen kan vara riktigt bra. Jag blir lite hoppfull varje gång jag vaknar med lite mindre värk och tänker att nu, nu är det lite bättre..... Men så känner jag hur kroppen trycks ihop av gravitationen och rygg o bäcken börjar värka. 
 
Till att börja med så känns det konstigt i högra benet, det liksom pirrar eller surrar lite i benet,  sen kommer det en känsla av att kotorna i ländryggen och bäckenlederna skaver mot varandra. De liksom hamnar lite hur som helst, och det kommer nerver i kläm som dels ger ryggskottsliknande stötvågor av smärta ner i benen och ut i bäckenet. 
 
Nu en timme efter att jag har klivit upp ur sängen så känner jag det som att jag helst skulle vilja vara död faktiskt. Jag känner mig tömd på kämparglöd och livslust, och tanken på att ha värk en endaste dag till får mig att vilja ge upp. 
 
Jag behöver hjälp med att ta mig levande ur det här..... men jag tror inte att jag orkar med att kontakta min psykolog eller någon inom ortopedin igen, de tror nog att jag inte har de problem som jag har, och det mycket pga att jag är så jävla klämkäck och positiv när jag talar med dem. 
 
Svårt. 

Trött

Publicerad 2014-07-19 11:48:34 i Allmänt,

Jag är så jävla trött på allting just nu. Ryggjäveln plågar mig, bäckenleden plågar mig..... för att inte tala om psyket. 
 
Var hos en kiropraktor och fick bäckenleden lossad, och det kändes jättebra i någon timme iallafall. Jag var tyvärr tvungen att köra bil, gå på apoteket och storhandla på hemvägen, så lyckan blev kortvarig tyvärr. 
 
Jag har fått tid på onsdag hos kiropraktorn igen, och jag hoppas få lite tips på hur man lossar på en låst bäckenled själv... eller med hjälp av någon annan okunnig person. 
 
Min första höftoperation börjar bli riktigt bra och den andra börjar bli hyfsad, och jag hoppas att resten av ländryggen och bäckenet blir bättre med sjukgymnastiken jag ska börja på i slutet på månaden. 
 

Semesterstängt

Publicerad 2014-07-05 10:18:50 i Allmänt,

 
Jippie..... Not.  Jag mailade min ryggkirurg angående nästa steg i processen, nämligen att ta ut järnskrotet ur min rygg..... fick svar direkt.... "Tillbaka efter semestern i mitten på Augusti och räkna med att jag har många mail att läsa då........" 
 
Så nu förlorar man en månad till av sitt liv. Jag ska iallafall försöka få tag i en sjukgymnast och börja rehaba den låsta bäckenleden... Om det finns någon som inte har semester vill säga. 
 
Höfterna känns hyffsade även om nr 1 värker lite från och till så känns det ändå lite hoppfullt. 

Deppigt

Publicerad 2014-07-03 12:27:16 i Allmänt,

Luften har gått ur mig totalt..... Jag är helt uppgiven. Jag vet inte hur jag ska orka kämpa vidare med alla värkande kroppsdelar, vet inte vart jag ska få kraft ifrån. 
 
Jag var till ortopeden för 2 dagar sedan,  bäckenledsexperten som min ryggkirurg remitterade mig till. Han undersökte mig och kom fram till det jag redan visste.... eller anade. Det visade sig att min högra bäckenled var låst i sitt ytterläge och orsakade mycket av min värk i nedre ländryggen. 
 
Jag har haft problem med bäckenleden sedan - 92, och den har alltid varit lite irriterad och även varit låst från och till,  så det var ingen nyhet direkt. Jag känner bara att jag inte orkar flera rehabiliteringar nu,  allt tar en sådan jävla tid, och det är så svårt att få hjälp och svar på alla frågor som dyker upp i huvudet. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela