Kronisk värk suger

Det finns så lite information från höftledsprotespatienter ute på nätet, så här kommer jag berätta lite om turerna kring operationen och tillfrisknandet. Jag kommer även att skriva om kronisk värk och steloperation av ländryggen....mao en rätt dyster läsning, men jag har saknat personliga berättelser ute på nätet som man kan finna svar på alla de frågor som dyker upp inför en operation av rygg eller höftled.

Så långsamt

Publicerad 2014-06-24 21:30:25 i Allmänt,

Jag har hur mycket tålamod som helst...... Men jag önskar att det skulle gå lite fortare inom sjukvården. Kroppen läker långsamt,  men det är ändå väntetiden inom sjukvården som saktar ner processen. 
 
Det bara svischade till, så hade det gått 2 år till. För 2 år sedan gick jag och rehabiliterad min rygg på ryggcentrum, och det var det jag och min ryggkirurg kommit överrens om,  det var en superhård satsning, och jag kämpade verkligen på. 
 
Efter ryggcentrum så var det meningen att jag skulle ta  nästa steg med ryggen och eventuellt operera den igen.  Det blev då på inrådan av ryggkirurgen istället höftjävlarna som blev på tur i ordningen. 
 
Nu så är det förhoppningsvis bara bäckenledsdoktorn kvar innan jag kan ge mig på ryggjäveln..... Och börja med det satans skrovet som ska ut ur ryggen. 

Går framåt....och bakåt

Publicerad 2014-06-20 11:04:41 i Allmänt,

höfterna börjar bli riktigt bra nu, men tyvärr så gäller inte det ryggjäveln. Jag ska träffa en doktor för att kolla upp mina bäckenleder, det var min ryggkirurg som föreslog det vid vårt möte för någon månad sedan. Jag har problem med värk och låsningar ned i höger skinka, ben o rygg, och kirurgen ville utesluta si-lederna innan han fixar min rygg. Vi kom överens om att ta ryggjäveln i följande ordning: 1. vi kollar upp bäckenlederna 2. vi plockar ut skruvarna o pinnarna ur ryggen 3. vi sätter en protes i nivån under steloperationen Tyvärr går det inte att ta bort skrotet i ryggen samtidigt som protesmekandet........då protesen sätts in via magen, och pinnarna tas ut från ryggsidan. Enligt doktorn som gjorde diskografin så pekade allt på att det var nivån under steloperationen som var boven i dramat, och han trodde att väldigt lite av problemen kom från de 2 nedre nivåerna. Jag ska träffa bäckenledsnissen den 1:a Juli, så jag återkommer med mer info senare..........glad midsommar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela