Kronisk värk suger

Det finns så lite information från höftledsprotespatienter ute på nätet, så här kommer jag berätta lite om turerna kring operationen och tillfrisknandet. Jag kommer även att skriva om kronisk värk och steloperation av ländryggen....mao en rätt dyster läsning, men jag har saknat personliga berättelser ute på nätet som man kan finna svar på alla de frågor som dyker upp inför en operation av rygg eller höftled.

Inga stålars kvar!

Publicerad 2014-10-28 12:32:56 i Allmänt,

Jag har inga pengar kvar på kontot... de är helt slut nu. Jag vet inte när och om jag får några. Socialtjänsten har inte hört av sig till mig, och det känns inte bra... jag får en känsla av att det är något som har blivit fel. Mina räkningar på min internetbank har blivit stoppade eftersom det inte finns några pengar kvar.

 Jag har testat att gå på en längre promenad nu på morgonen, och det känns rejält i höger bäckenled och ner i benet. Det går iallafall bra med höftlederna och det känns åtminstone bra. På torsdag ska jag till arbetsförmedlingen... igen! Jag antar att jag får svar på mina frågor då, men helt säker är jag inte. En sak som jag behöver ha reda på är om jag kan få ersättning retroaktivt. Det är jävligt krångligt att få alla turer att gå ihop i min stressade hjärna.

 Jag försöker att komma på vad det är som är fel i alla turer kring min sjukpenning. Det är nämligen så att jag blev utförsäkrad och klassad som arbetsför... och efter tre månader så har man rätt till nya sjukdagar. eftersom jag ansökte om sjukpenning igen efter dessa tre månader, så anmälde jag mig inte till arbetsförmedlingen. Det gick ca två månader innan jag fick avslag på min ansökan till sjukpenning... vilket innebar att jag skrev in mig först då, detta skulle göras första dagen efter att jag hade fått avslaget.

 Eftersom jag skrev in mig när avslaget kom, så blir det ju ett glapp på två månader utan ersättning... vilket i mina ögon är heltokigt. Jag skall tala om det med min handläggare på arbetsförmedlingen som jag skall träffa nu på onsdag. Alla dessa turer hos olika myndigheter är jättejobbigt när man inte kan tänka klart. Jag brukar spela in samtalen för att överhuvudtaget komma ihåg vad som sägs... men de är t.o.m. svårt när jag lyssnar på inspelningen, jag får lyssna om och om igen innan jag har tagit in det som sades. Tyvärr så är mitt minne och mina kognitiva funktioner helt sabbade.

 Jag har inte hört av ryggkirurgen ännu, och eftersom vi bestämt oss för att plocka ut pinnar och skruvar ur ryggen så vill jag att det händer snart. Jag kan inte fortsätta på det här sättet... jag kommer fan ingenstans... allt tar för lång tid, och tid är något som jag inte har vad gäller min hälsa. det är jävligt bråttom, för jag börjar vika mig... kraften sinar väldigt fort nu känns det som. Jag kommer säkert ligga i en kista innan jag fått hjälp med det jag behöver hjälp med.

 Jag vet förövrigt inte varför jag skriver detta. om mina anhöriga behöver få ta del av mina nedskrivna tankar, så finns det ju några här på min blogg. Allt jag skriver om är ju dessa jävla krämpor som man lider av... jag blir fan ännu mer deprimerad av mitt gnäll, men det är ju den enda gången som jag får gnälla. Det känns verkligen nödvändigt att få ur mig det här... det är min säkerhetsventil... annars spricker jag!

Kroppjävel

Publicerad 2014-10-26 20:07:32 i Allmänt,

 
Det är jävligt irriterande att ha en kropp som sviker en hela tiden. Jag är jävligt bra i höfterna nu iallafall, men jag har rört mig alldeles för lite de senaste månaderna. Det är främst min högra bäckenled som jävlas med mig nu, men även ländryggen håller ju på med sitt djävulstyg. Jag har tappat all motivation att motionera och träna, och jag tror att det hela beror på den där bäckenleden. 
 
Mitt psyjiska mående är ju inte någon kul historia den heller... nedstämdheten, eller varför inte nämna den vid sitt rätta namn... DEPRESSIONEN.
 
Värken triggar depressionen, det blir kortslutning i hjärnan av alla smärtsignaler som skickas dygnet runt till hjärnan. Det blir aldrig någon vila för huvudet, och det gör att min utbrändhet är konstant, men även depressionen får ju lättare grepp om mina hjärnceller. Jag blir ungefär lika kvick som en zombie i huvet, och min kognitiva förmåga blir MYCKET nedsatt. 
 
Jag klarar ibland knappt av ett vanligt samtal, eftersom jag glömmer i slutet av en mening, vad meningen började med. Mitt närminne är urkasst numera, och jag lider verkligen av att behöva kämpa med ord som faller ur minnet, dvs vanliga vardagsord som är spårlöst borta när man ska använda dem. Jag känner mig så otroligt korkad inför folk, fast jag är en skarptänkt snubbe, så har jag svårt att få fram det där smarta... skärpta och snabba flytet i tankar och ord som jag är van vid.

En tuff resa...Livet!

Publicerad 2014-10-19 12:17:01 i Allmänt,

 

Nu har man klarat av ett kalas… men det var tungt för kroppen… mycket värk i kroppjäveln. Jag stängde ner min blogg för att jag inte ville att någon skulle råka läsa om att jag mådde skitdåligt. Jag är inte riktigt säker på om man har tillgång till mitt namn via bloggen. Det skulle inte vara så bra om man nu någonsin kommer in på arbetsmarknaden igen. Inget kul om en arbetsgivare googlar fram en massa info innan man fått anställning.

Jag skäms inte… jag är sjuk i själen också… eller jo jag skäms litegrand faktiskt. Det är inte alla människor jag skäms inför… bara de som är en del av skådespelet… ni vet det där med- ”hur är läget?... - jo det är toppen!” . Ja ni vet när man mår skit och ändå säger att det är bra. Jag är deprimerad och det är sanningen. Jag känner mig väldigt sällan glad… de gånger jag känner mig som gladast är när jag träffar mina barnbarn faktiskt.

Jag ska försöka berätta för min doktor hur det egentligen står till. Jag har berättat att jag blir väldigt låg, men jag har inte berättat att jag tänker väldigt ofta på döden… och då menar jag döden som lösning på mina problem. Det hade aldrig varit så här mörkt om jag sluppit värken och oron över framtiden. Nu börjar dessutom socialtjänsten om att jag ska försöka sälja huset och leva av det som eventuellt blir över. Problemet är ju det att det inte går att få tag på en lägenhet.

Jag vet inte hur jag skall orka med att flytta just nu, det känns som om jag inte klarar allting som behöver ordnas med allt kring en försäljning… många mörka tankar dyker upp som genvägar till frid i själen. Jag skulle vilja ställa mig upp och ropa på hjälp faktiskt… men jag är rädd att jag inte grejar att bli ignorerad av de jag då sätter mitt sista hopp till. Fan vad livet är kämpigt… det borde varit en varningslapp fäst vid livet när man ska ta steget in det vuxna livet… - varning! Livet innehåller svåra och skrämmande moment, det är möjligt att viss psykisk och fysisk smärta kan nå astronomiska proportioner!

Jag måste sätta igång med en förändring direkt… sköta mat och träning så att kroppen orkar mer. Ska försöka starta operation förbättring imorgon måndag. Jag kan inte svära eller lova någon en ändring, men jag skall försöka att sätta igång den så fort som jag bara orkar. 

Inte lätt att leva

Publicerad 2014-10-04 19:47:53 i Allmänt,

 
Livet är fan så tufft ibland.... eller nu för tiden så är det alltid tufft. Jag har en jävligt tuff period med mycket värk just nu. Mina höfter känns väldigt bra faktiskt, men å andra sidan så kanske jag har ont som fan i dom oxå, fast det känns inte eftersom mitt bäcken värker. Min ländryggssmärta är troligtsvis orsakad till stor del av mina bäckenleder... då framförallt min högra. Det känns logiskt, även om vi har konstaterat en disk som orsakar värken i ryggen, så är den skarpaste smärtan nog kommen från den leden.
 
Allt tar som vanligt en jävla massa tid... jag har bestämt med min ryggkirurg att vi tar bort skruvarna och stagen ur ryggen snarast. Med snarast tror jag han menade inom ett par månader, och det vore snabbt marscherat. Jag ska träffa bäckenexperten igen i början av november... då får jag höra vad han säger om fortsättningen på det hela.
 
Jag har även bett min läkare att skriva en remiss till psykiatrin, jag känner mig läskigt nedstämd faktiskt.. jag känner att jag behöver experthjälp med att lära mig hantera stressituationen som leva med kronisk värk är. Jag kämpar vidare några dagar till åtminstone.... sen får vi se hur vi gör.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela