Kronisk värk suger

Det finns så lite information från höftledsprotespatienter ute på nätet, så här kommer jag berätta lite om turerna kring operationen och tillfrisknandet. Jag kommer även att skriva om kronisk värk och steloperation av ländryggen....mao en rätt dyster läsning, men jag har saknat personliga berättelser ute på nätet som man kan finna svar på alla de frågor som dyker upp inför en operation av rygg eller höftled.

Kämpa på!

Publicerad 2014-09-16 23:36:00 i Allmänt,

 

 

 

Jag har verkligen nått slutet på min resa känns det som i alla fall......jag får inte riktigt tillbaka den där känslan av glädje, hur jag än anstränger mig. Allt jag tar mig för känns så tråkigt och grått. Värken i ryggen håller min själ i ett järngrepp och vägrar släppa taget. Det sägs att den friske har tusen önskningar....men den sjuke bara en....det kan jag instämma i.

 

Jag har idag skrivit brev till min ryggkirurg, min bäckenspecialist och min röntgenspecialist som är den som har gjort mina diskografier. Jag frågade om min ryggkirurg kunde tänka sig att redan nu operera ut stagen och skruvarna ur min rygg.....eftersom de skaver så djävligt på ryggmusklerna. Jag är inte säker på om han kommer att nappa på mitt förslag eller skjuta upp operationen ytterligare en tid.

 

Som en prick över i´t så har jag fått borrelia också....har inte känt av det något speciellt.....men å andra sidan så har jag varit tröttare och haft ondare i kroppen de sista veckorna, men om det är borrelian eller något annat det vet jag inte. Hursomhelst så har jag fått penicillin mot borrelian och även börjat testa en ny medicin som är muskelavslappnande.

 

När jag var hos min husläkare här om dagen så skrev hon en remiss till psykiatrin åt mig. Jag har börjat tappa kontrollen över mina känslor, vilket innebär att jag tänker de mörkaste tankar man kan tänka sig......på döden. Tyvärr så faller jag ner i det där mörka satans hålet där tankarna på att avsluta sitt lidande dyker upp allt oftare. Jag är uppriktigt sagt orolig över att jag kan skada eller döda mig själv om jag inte får hjälp.

 

Det blev rätt så mycket text nu, men det bara kom ord hela tiden. Slutsummering …. ryggen är skit, bäckenlederna skit, men höftlederna är riktigt bra faktiskt.

 

Keep on fighting

The Botten is nådd

Publicerad 2014-09-03 13:12:00 i Allmänt,

De senaste veckorna har varit jävligt jobbiga.... Känner mig uppgiven. Jag har tappat hoppet om ett liv utan värk, och det känns mest som att jag bara väntar på att jag ska dö, så att man slipper den här skiten. 
 
Jag lade ner sjukgymnastiken,  eftersom det kändes som att inte han förstod mig, eller rättare sagt att han inte förstod min problematik. Jag är iallafall väldigt bra i den första höften jag bytte. 
 
Min senaste höft är nog ok, men det är kring den som problemen kretsar. Jag har en irritation runt hela högra höften...det värker i skinkan, ner i benet, ljumsken och ländryggen på höger sida...och jag blir snart galen av det. 
 
Mitt psyke är svagare än någonsin, det känns som depressionen blir djupare o djupare och familjesituationen är tuff. Min ----- mår skitdåligt och bryter ihop ofta.... Vi har varit i kontakt med psykiatrin men --- är så nere så att det är svårt att nå henne. --- sätter sig alltid till motvärn när vi söker hjälp. 
 
Det är verkligen tungt att inte orka hjälpa sina barn, jag har verkligen inte mycket kraft kvar och vid den minsta lilla motgång så faller jag ner i det där djupa mörka hålet som depressionen lever i. Gode gud hjälp mig att orka kämpa vidare.. Ge mig kraft att orka finnas till för min familj.... Gör så att jag VILL leva, och ge mig glädje över livet och gör så det inte känns som en evig plåga. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela