Kronisk värk suger

Det finns så lite information från höftledsprotespatienter ute på nätet, så här kommer jag berätta lite om turerna kring operationen och tillfrisknandet. Jag kommer även att skriva om kronisk värk och steloperation av ländryggen....mao en rätt dyster läsning, men jag har saknat personliga berättelser ute på nätet som man kan finna svar på alla de frågor som dyker upp inför en operation av rygg eller höftled.

Förbättringar

Publicerad 2016-06-25 12:55:13 i Allmänt,

Det går framåt med myrsteg... Men det går iallafall framåt. Nu har det gått nästan fyra veckor sedan min operation och det känns ungefär som det gjorde direkt efter operationen... Innan ryggskottet. 
 
Jag har fått modifiera mitt program med sjukgymnastens övningar, dvs jag har tagit bort det helt. Det verkar fungera bättre, jag har mycket mindre ont när jag undviker de rörelser som gör så att ryggskottet håller på attatt explodera. 
 
Jag har fått öka på mitt medicinintag så jag kan röra på mig lite mer än innan... Känns inget kul,  men jag är tvungen för att undvika att bli sängliggande eller inaktiv. 
 
Glad midsommar på er och kämpa vidare med era ryggar o höfter 😃

48 timmar efter ryggskottetryggskottet

Publicerad 2016-06-07 14:24:19 i Allmänt,

Klarade att ställa mig upp och gå 20 steg till badrummet och tillbaka.. kan tyvärr inte sätta mig ner på toaletten ännu, vilket jag med enkelhet kunde redan på sjukhuset. 
 
Jag är så ledsen och besviken, uppgiven och förkrossad. Jag orkar inte rehabilitera mitt nya ryggskott... Känner igen det från mina tidiga ryggskott jag fick runt - 99... det kommer att ta månader att komma tillbaks ifrån det här ryggskottet alena. 
 
Mitt opererade område måste ju rehabiliteras för att få en chans att bli bra, men nu kan jag inte ens röra ryggen en millimeter utan att den exploderar i ett sjukt kraftigt ryggskott. 
 
Utan hjälp orkar jag inte mer..  det känns som att jag har givit mina sista krafter för att komma över ett jättehögt berg,  för att upptäcka ett ännu högre och brantare berg. 

Värre än värst

Publicerad 2016-06-06 14:02:36 i Allmänt,

Jag är så besviken på sjukgymnasten, och framför allt är jag besviken på mig själv för att jag inte gick på min magkänsla. Jag fick ett jätteryggskott till nyss när jag försökte ta mig upp för att gå på toaletten... En nia på vas-skalan. 
 
Jag vill bara vara död nu... jag kommer inte att bli bra, det är nivåerna under operationen som är orsaken till ryggskotten, och de kommer aldrig att bli bra.... det är något som min magkänsla säger mig... jag kan sluta hoppas nu, jag kan inte lura mig själv ändå. 

6 dagar efter operationen

Publicerad 2016-06-06 12:30:00 i Allmänt,

Det gick bra som fan tills igår sen slog ryggskottet till med full kraft. Jag känner mig rätt så uppgiven och nere just nu... jag är sämre än sämst i ryggen. 
 
Jag har fått en övning för ryggen jag ska göra var femte minut, problemet är bara att den övningen utlöser ryggskott. Jag kontaktade sjukgymnasten från ryggkliniken och förklarade hur den övningen påverkar mig, men hennes svar var att gör den ändå... Oftare och hårdare. 
 
Sagt och gjort, jag fortsatte att pressa mig genom övningen och det slutade med att jag fick ett massivt ryggskott i storleksordningen det jag fick 1999... Dvs, jag hamnade på golvet på knä.. sedan tog det mig flera timmar att ta mig upp och komma till ryggläge. 
 
Nu har det gått ett dygn och jag kan inte gå ens. Varenda rörelse orsakar ryggskott och det räcker med att ta ett djupt andetag för att trigga ett ryggskott. Innan ryggskottet kunde jag gå nästan obehindrat och lyfta ett mjölkpaket med utsträckt arm. 
 
Tvivlar på att jag klarar den här skiten... jag orkar inte fler bakslag nu... Jag vill kunna jobba, träna och umgås med folk... en månad till kämpar jag, sen skiter jag i det här om det inte fungerar att jobba med ett icke fysiskt jobb. 

57 timmar sedan operationen

Publicerad 2016-06-02 18:53:29 i Allmänt,

Jaha, då var man hemma igen efter operationen. 48 timmar efter operationen så tyckte de att det var dags för mig att åka hem. 
 
Värken är hanterbar med min medicinering, men jag är lite skeptisk till resultatet.. Men jag antar att det är allt för tidigt för att dra några slutsatser. 
 
Sjukskriven 6 veckor blev jag... inte för att jag vet hur det ska gå att börja jobba igen... just nu så känns det som att det inte kommer att finnas en chans i helvetet till att jag blir så pass bra på den tiden. 

24 timmar efter operationen

Publicerad 2016-06-01 08:40:42 i Allmänt,

Nu vet jag hur det känns att bli stelopererad från genom magen... det var väldigt mycket mindre värk än från ryggsidan. 
 
Jag vaknade upp på uppvak och kände mig oförskämt pigg och klar i huvudet. Jag fick gå en sväng med gåbord och jag hade inte en tillstymmelse till yrsel eller att svimma. 
 
Värken jag har nu 24 timmar efter operationen är att jämförara med en vanlig dags sämsta nivå, okej, visst blir värken otroligt kraftig om jag böjer ryggen och så, men vilovärken har jag koll på. 
 
Jag har en röntgen som väntar mig idag, men det verkar vara något som sker utan någon specifikt utsatt tid... Jag väntar tålmodigt och under tiden så filosoferar jag med min dödssköna rumskompis, då går tiden rätt så fort. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela