Kronisk värk suger

Det finns så lite information från höftledsprotespatienter ute på nätet, så här kommer jag berätta lite om turerna kring operationen och tillfrisknandet. Jag kommer även att skriva om kronisk värk och steloperation av ländryggen....mao en rätt dyster läsning, men jag har saknat personliga berättelser ute på nätet som man kan finna svar på alla de frågor som dyker upp inför en operation av rygg eller höftled.

Att sitta

Publicerad 2014-04-23 17:20:24 i Allmänt,

Idag blev det tyvärr bilkörning....vilket innebär en jävla massa mer värk. Storhandlade efter mötet med kommunen, det blev alldeles för mycket för ryggen och nu har jag outhärdlig värk...som lär hålla i sig hela kvällen minst.
 
Kroppen håller inte för minsta lilla ansträngning...eller rättare sagt så klarar inte ryggen av att böjas ens det minsta lilla längst ner i svanken utan att jag får skitont.
 
Jag har så jäkla mycket att ordna med, allt från att fixa bilen, ordna med pappersarbetet o ansökningar om försörjningsstöd...m.m, men det funkar inte med ryggen. Satte mig ner vid bordet igår morse, för att fylla i ansökningarna till kommunen, och redan efter några minuter så hade jag förstört hela gårdagen med förhöjd värk.
 
Jag har inte tid att vänta längre på att bli lagad....jag vet inte om jag håller rent psykiskt så länge till. Tankarna vandrar oftare och oftare in på att ge upp....skita i allt, men hur fan ska man kunna svika sina närmaste med att ge upp?.... Det känns som livet är mer ett fängelse än ett liv......ett långt jävligt strängt straff...med livstids tortyr.

Nedstämd

Publicerad 2014-04-22 16:30:36 i Allmänt,

Mitt liv känns som ett svart hål....allt är mörkt.
 
Min rygg tar död på mig, men det allra jobbigaste är ändå att jag inte orkar någonting....det går inte att sitta upp utan att bli skitdålig i ryggen, jag kan inte göra ett skit längre.....bara promenera eller ligga ner, och jag är så jävla less på att livet passerar förbi utan att kunna deltaga.
 
Jag har tusen saker som behöver göras.....men jag kan inte tänka eller handla pga ryggvärken....den förlamar mig totalt. Det känns så jävla mörkt allting, och jag är orolig att jag ska ge upp totalt......bara lägga mig ner och dö.
 
Jag orkar inte ens söka hjälp.....om det nu finns någon att få vill säga. Jag är så trött på att vara beroende av andra människor, trött på att inte känna glädje, trött på att ha ont, och trött på att se mina nära dras ner i depression de med.

Hårda tider

Publicerad 2014-04-21 18:58:00 i Allmänt,

Jag har gjort diskografin på ländryggen nu, och doktorn fick fram en hel del av värken som jag känner igen.....hoppas att min kirurg har någon nytta av resultaten bara. Diskografin är upplagd som en blindtest så att man inte ska kunna inbilla sig att någon nivå är värre än de andra.
 
Höftjävlarna läker sakta men säkert och jag går jävligt bra med kryckor. Jag har testat att gå utan kryckor helt och hållet men det verkar bli för mycket för musklerna runt bäckenet......det värker rätt kraftigt i högra delen av korsryggen.....och jag tror att det kan komma från SI-lederna och ligamenten som håller ihop bäckenet med korsbenet......de behöver nog tid på sig att få upp styrkan igen.
 
Den 6 Maj blir jag utförsäkrad och det är djävligt stressande... Jag har tusen grejer som behöver ordnas med. Jag ska träffa Arbetsförmedlingen, anmäla mig till alfa-kassan, söka SOCIALBIDRAG, träffa kommunens färdtjänstsamordnare, ordna arbetsgivarintyg, och skaffa fram tusen olika dokument från bankerna, kommunen, vägföreningen osv. Osv bla bla.
 
Enklaste vore det om man dog knall och fall....gärna framför försäkringskassan eller ännu bättre framför Rosenbad.....med en samlad kvällspress.....tanken har faktiskt tänkts, även om det inte känns aktuellt just nu, så är det ändå en utväg som löser mitt problem OCH belyser sjukförsäkringens hårda kalla regler.

11 veckor

Publicerad 2014-04-02 13:41:24 i Allmänt,

Jag skulle ha varit på återbesök hos Ortopeden,  men jag ställde in besöket. Har inte råd att resa in till stan helt enkelt. Jag tycker att nyaste höften läker på bra.
 
Jag gick 2 dagar utan kryckor inomhus, men fick ett jävla bakslag med mer värk I nya höften. Nu använder jag en krycka inomhus och två utomhus. Första höften som gjordes för 1 år sedan jävlas fortfarande..... Vet inte riktigt hur jag skall tackla den.
 
Blir förövrigt utförsäkrad den 7:e Maj, och det känns inte så skojigt..... Minst sagt. Jag känner mig jävligt osäker inför ryggoperationen, och jag överväger att strunta i den......känns som att jag kanske måste kunna röra mig för att ordna fram pengar på något vänster.... Eftersom jag blir utförsäkrad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela